شما هیچ موردی در سبد خرید خود ندارید

با توجه به  نوسانات ارزی، خواهشمند است جهت اطلاع دقیق از موجودی کالاها و همچنین قیمتِ بروز، لطفا قبل از خرید، با کارشناسان فروش، تماس حاصل فرمائید. (۰۹۱۲۴۴۳۸۰۴۴ آقای علی سوری)

روش های پیش گیری از ابتلا به کرونا

روش های پیش گیری از ابتلا به کرونا

ویروس کرونا

شاید تاکنون این سوال برایتان پیش آمده باشد که علت نام گذاری ویروس کرونا به این نام چیست و یا بخواهید درمورد چگونگی گسترس این ویروس ها اطلاعاتی را کسب کرده و از ابتلا شدن به این بیماری روش هایی را به کار ببرید.

در این مطلب درباره ی عناوین زیر اطلاعات لازم را کسب خواهید کرد:

  • علت نام گذاری ویروس کرونا به این نام چیست؟
  • ویروس کرونا چگونه گسترش می یابد؟
  • چگونه از خود در برابر ویروس کرونا محافظت کنیم؟
  • قبل از مواجه شدن با این ویروس چگونه می توان از خود مراقبت کنیم؟
  • باورهای غلط خود را درباره ی ویروس کرونا دور بیاندازید
  • روش پیشگیری از ابتلا به کرونا در هنگام مراقبت از شخص بیمار

علت نام گذاری ویروس کرونا به این نام چیست؟

این ویروس در ساختار وجودی خود دارای خوشه های تاج مانندی می باشد که همین موضوع در نام گذاری آن نقش به سزایی داشته است. ویروس کرونا گروه بزرگی از ویروس ها می باشند که بیشتر خفاش ها، خوک ها، پستان داران را تحت تاثیر خود قرار داده و آن ها را آلوده می نمایند. اما در مواردی بسیار نادر، این ویروس ها به ساختار بدن انسان نیز دست یافته و آن را آلوده کرده اند. دانشمندان به این پدیده زونوتیک می گویند.

ویروس کرونا چگونه گسترش می یابد؟

ویروس های کرونا از طریق هوا می توانند به بدن انسان راه یافته و او را بیمار کنند. تنها راه نفوذ این ویروس ها از طریق تنفس می باشد، به همین دلیل در صورتی که در پیرامون شما این ویروس به صورت معلق در هوا وجود داشته باشد به راحتی از طریق تنفس وارد بدن شما خواهد شد و سیستم تنفسی و شش های شما را درگیر خواهد کرد. ویروس کرونا عملکرد مشابهی با ویروس ها دیگر مانند سرماخوردگی و آنفولانزا را دارند. لذا زمانی که فردی عطسه و یا سرفه می کند این ویروس از طریق قطرات در هوا  گسترش خواهد یافت و حتی ممکن است بر روی سطوح مختلف دیگر مانند دستگیره در بنشیند و در صورت لمس آن، فرد را دچار این بیماری کند.

مکان های عمومی منبع اصلی آلودگی ها و مملوء از این ویروس هستند، به همین دلیل رفت و امد به چنین مکان هایی باید با جدیت تمام دنبال شده و توجه بسیاری به آن نمود. بیمارستان ها، معابر عبور، پیاده رو ها، مکان های سر بسته و ... از جمه مکان هایی می باشند که باید در آن ها به صورت محدودی رفتن و آمد کرده و نکاتی را درباره ی آن ها مراعات کنید. به طور مثال استفاده از ماسک، دستکش، مواد ضد عفونی کننده باعث پیشگیری کرونا می شوند.

 

ویروس کرونا

 

چگونه از خود در برابر ویروس کرونا محافظت کنیم؟

شما باید به این نکته توجه کنید که در حال حاضر هیچ واکسنی برای مقابله با این بیماری تاکنون به مرحله ی موفقیت نرسیده است. البته تلاش های بسیاری از جانب کشورهای مختلفی بر روی آن صورت گرفته است اما مدت زمانی که طول می کشد که یک واکسن بتواند از مرحله ی تحقیقاتی به مرحله ی تولید و بازار برسد، زمان بر می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع می توانید مقاله ی واکسن کرونا را مورد مطالعه قرار دهید.

قبل از مواجه شدن با این ویروس چگونه می توان از خود مراقبت کنیم؟

  

  • شست و شوی مداوم دست ها

شست و شوی مداوم دست ها به خصوص زمانی که از محیط های عمومی به خانه بر میگردید، یکی از راهکارهایی می باشد که خطر ابتلا به این ویروس را تا حد ممکن کاهش می دهد. توجه کنید که حداقل میزان در نظر گرفته شده برای تمیزی دستان شما، به مدت بیست ثانیه می باشد. برای این کار شما باید دستان خود را با آب داغ خیس کرده و با یک صابون ملایمی دستان خود را بشویید.

  • خود داری از تماس دستان با چشم

حدالامکان از تماس دستان خود به چشم، بینی و یا دهان خود خودداری کنید. ممکن است در تماس با سطحی قرار بگیرید که به این ویروس آلوده شده باشد و شما به صورت ندانسته و ناخوداگاه آلوده شده باشید. دستگیره های در و پیشخوان ها، از جمله مکان هایی می باشند که ممکن است چنین اتفاقی را برایتان رقم بزنند. در صورت به وجود امدن چنین اتفاقی، میکروب ها می توانند به دستان شما منتقل شده و در صورتی که دستان خود را به صورت خود بزنید، ممکن است که به سادگی دچار عفونت شوید.

  • دوری از افراد مشکوک به ابتلا

از افرادی که مشکوک به بیماری هستند دوری کرده و از تماس با آن ها خود داری کنید. یکی ازعلائم ویروس کرونا، عطسه و سرفه های پی در پی می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله ی تفاوت علائم آنفولانزای جدید و کرونا( لینک) مراجعه کنید. بنابراین، سعی کنید از افرادی که سرفه و عطسه می کنند دوری کنید. سرفه و عطسه، هر دو باعث پخش ویروس در هوا می شوند، به همین دلیل خطر عفونت با این کار افزایش می یابد.

  • استفاده از ماسک

سعی کنید در هنگام رفت و آمد در محیط های عمومی از ماسک هایی با کیفیت مطلوب استفاده نمایید. در هنگام خریداری ماسک ها سعی کنید، ماسک های چند لایه و با ضخامت مناسب را برای خود تهیه نمایید. ماسک های نازک به صورت کامل از شما در برابر این نوع ویروس محافظت نکرده و باعث نفوذ ویروس به داخل ماسک خواهند شد. علاوه بر ماسک، شما باید از دستکش های یکبار مصرف نیز استفاده کنید، چرا که ممکن است به صورت ناخود آگاه با محیطی تماس برقرار کنید.

بیشتر بخوانید: تاثیر ماسک در برابر کرونا  

حتما دقت کنید که بعد از استفاده از ماسک و دستکش های یکبار مصرف، آن ها را در داخل یک کیسه فریزر شده و به درون سطح زباله بیاندازید. به این نکته تاکیدی توجه نمایید که رها کردن ماسک و دستکش ها در بیرون و بدون هیچ محافظی، خود باعث منتشر شدن این ویروس و به خطر انداختن جان افراد خواهد شد. علاوه بر این، شما باید بعد از برداشتن ماسک یکبار مصرف خود، دستان خود را بشویید، چراکه احتمال ویروسی بودن ماسک شما وجود دارد. در صورتی که ماسک را از صورت خود برداشته و فورا به صورت خود دست بزنید، احتمال خطر مبتلا شدن به این ویروس برای شما بالا خواهد رفت.

  

  • استفاده از مواد ضد عفونی کننده

حدالامکان اشیا و سطوحی که غالبا لمس می شوند را تمیز و با مواد ضد عفونی کننده آن ها را ضد عفونی کنید. همان طور که گفته شد، ویروس کرونا می تواند بعد از انتشار به مدت محدودی بر روی هوا معلق مانده و بر روی سطوح مختلفی زنده بماد. بر همین اساس، سطوحی مانند دستگیره در، پیش خوان آشپزخانه و شیر آب، معمولا عاری از این ویروس ها نیستند و شما در هنگام تماس با ان ها باید نکاتی را رعایت فرمایید.

بنابراین، در چنین مواردی توصیه می شود که این ستون ها را به مواد ضد عفونی کننده تمییز کنید. برای این که به صورت کامل، اطمینان حاصل کنید که این ویروس ها از بین رفته اند کافیست آن ها را به مدت ده دقیقه مرطوب نگه دارید تا به صورت موثری از بین روند. این کار، خطر باقی ماندن ویروس بر روی سطوح را کاهش می دهد.

  • مراجعه به پزشک

در صورتی که احساس می کنید که به دلیل یک مسافرت و یا مهمانی به ویروس کرونا مبتلا شده اید، باید هر چه سریع تر به پزشک مراجعه نمایید. سعی کنید تا حد ممکن رفت و آمد خود را به محیط های عمومی کاهش داده و تنها به دلایل ضروری از محیط خانه خارج شوید.

باورهای غلط خود را درباره ی ویروس کرونا دور بیاندازید

سعی کنید اطلاعاتی که درباره ی ویروس کرونا بدست می اورید، از یک منبع درست و موثقی باشند، چراکه ممکن است رسانه ها اطلاعات غلطی را خوراک ذهن شما کرده و موجب نگرانی بی دلیل شما در این رابطه شوند. سعی کنید، منابع مختلفی را برای بدست آوردن اطلاعات خود انتخاب کرده و با مطالعه ی آن ها اطلاعات خود را در رابطه با ویروس کرونا به روز رسانی کنید.

به طور مثال برخی از افراد معتقداند که ممکن است با تماس با یک شخص چینی به این نوع ویروس ها مبلا شده و بیمار شوند. در حالی که این امر از هیچ واقعیتی نشات نگرفته است. در این خصوص چینی ها و یا سایر مردم اروپایی مورد تبعیض قرار گرفته که به طور حتم این تبعیض ها غیر ضروری می باشند. بنابراین، در صورت ارتباط با یک فرد چینی، نیازی به نگرانی های بی مورد در این باره نبوده و بی دلیل خود را گرفتار دلواسپی نکنید.

برخی از افراد معتقداند که برای جلوگیری از مبتلا شدن به ویروس کرونا و بیماری ناشی از ان، باید لیستی از غذاهایی مختلفی را تهیه کرده و از آن ها اجتناب نمایند. این مورد، نمونه ی دیگری است که در صورت انجام آن باید درباره ی اعتقاد خود صرف نظر کرده و آن را تغییر دهید. بررسی کنید که آیا منابع ذکر شده معتبر می باشند یا خیر.

روش پیشگیری از ابتلا به کرونا در هنگام مراقبت از شخص بیمار زمانی که با فرد مبتلا ارتباط داشته و یا می خواهید از او مراقبت کنید، باید اقداماتی را انجام داده و یا از این طریق از ابتلا به بیماری پیشگیری نمایید. اما قبل از مراجعه و دیدار با فرد مبتلا باید چه کارهایی را انجام دهید؟

  • حتما از دستکش یک بار مصرف استفاده نمایید، چراکه شما با وی در تماس خواهید بود و محیط پیرامونی فرد مبتلا مملو از ویروس کرونا می باشد. حتم داشته باشید که تمامی وسایل اتاق آلوده به ویروس هستند و شما نباید به هیچ عنوان به وسایل پیرامونی خود دست بزنید.
  • استفاده از ماسک ها، یکی از مهم ترین و ضروری ترین کارهایی می باشند که شما قبل از ورود به اتاق باید آن را رعایت کرده و به صورت خود بزنید. حتما از ماسک های مخصوصی برای این کار استفاده کنید.
  • قبل از ورود به اتاق سعی کنید از لباس های مخصوص و یک بار مصرفی استفاده نمایید وحتما بعد از بیرون آمدن از اتاق لباس یک بار مصرف خود را دور بیانددازید. سعی کنید که لباس خود را درون یک پلاستیک گذاشته و آن را گره زده و بعد به درون سطل زباله بیاندازید.
  • این را در نظر داشته باشید که ممکن است این ویروس حتی بعد از انجام دادن تمامی موارد گفته شده بر روی لباس شما باقی بماند، به همین دلیل خود مراقبتی و استفاده از ماسک، دستکش، مواد ضد عفونی کننده و شست و شوی دست ها از جمله مواردی می باشد که باید ان را انجام دهید.

 

  • در صورتی که با شخص بیمار در یک خانه زندگی می کنید، نباید لوازم خانه خود را با او شریک شوید. سعی کنید وسایل و ظروفی که او به غذا خوردن نیاز دارد را در جایی جداگانه بگذارید. ظروفی که بیمار در ان غذا می خورد را باید در یک محیط مجزایی شست و شو کرد. حتی در مورد لباس های وی نیز تمامی این موارد را باید مراعات کرد، چرا که در غیر این صورت خطر ابتلا به این ویروس افزایش می یابد و ممکن است که شما را درگیر خود کند.

برای خرید انواع محلول ضد عفونی کننده کلیک کنید

انصراف از نظر